Wat kun je leren van jaloezie?

 

Jaloezie vertelt iets over wat je graag zou willen, maar nu nog niet hebt. Jaloezie hoeft niet alleen maar een negatieve emotie te zijn. Het kan je namelijk veel inzichten geven, bijvoorbeeld waarom je tegen iemand anders opkijkt. Bijvoorbeeld: een vriendin van mij heeft de gave om alles positief te keren. Daar waar ik het leven soms even lastig vind, maakt zij een opmerking waardoor ik ga omdenken. Ik zou dat ook graag willen.
Ook op materialistisch gebied kan ik jaloers zijn op het mooie dakterras van iemand en die open keuken van iemand anders. In plaats van te blijven hangen in die jaloezie, gebruik ik het om naar mezelf te kijken. Dit vertelt mij bijvoorbeeld dat ik eigenlijk op dit moment niet blij ben met het huis waar ik nu in woon.

Dit inzicht zorgt er voor dat ik in actie kan komen. Bijvoorbeeld door actiever rond te kijken naar huizen, mij te oriƫnteren bij een financieel adviseur over de mogelijkheden etc. Zo zet ik mijn jaloezie ten positieve om naar doelen en een actieplan.

Misschien ben je wel niet meer tevreden met je relatie, je baan, je huis, of de manier waarop je reageert. Kijk wat je hiervan kunt leren en hoe je dit kunt aanpakken.

Op deze manier is jaloezie niet meer iets slechts, maar helpt het je om in beweging te komen.

Welke doelen en plannen kun jij maken door jouw jaloezie?