Over Sietske

 

Psycholoog

Ik heb toegepaste psychologie gestudeerd. Het verschil met iemand die een universitaire opleiding heeft genoten is, dat ik vooral heb geleerd om psychologie in de praktijk toe te passen. Iemand die universitaire geschoold is, is meer wetenschappelijk opgeleid om bijvoorbeeld onderzoeken te doen.

Voordat ik aan deze opleiding begon, heb ik voor de klas gestaan in het basisonderwijs. Ik heb met veel plezier groep 4, 7 en 8 les mogen gegeven. Het gedrag van de kinderen, ouders en leerkrachten intrigeerde me; waarom doet iemand zoals hij doet, wat zit daar nu achter?

Door mijn nieuwsgierigheid ben ik eerst de master Gedrag en de master Specialist Begeleiden gaan doen bij het Seminarium voor Orthopedagogiek. Op de school waar ik werkzaam ben, kreeg ik de kans om intern begeleider te worden, waardoor ik nog meer bezig was om kinderen, ouders en leerkrachten te ontcijferen. Want achter elk gedrag zit nog een diepere laag. Wanneer we bij die diepere laag komen, kunnen we kijken hoe we dat gedrag en de emoties die daarbij horen positief kunnen beïnvloeden en zorgen dat ouders, kinderen en leerkrachten weer in hun kracht komen en zich verder kunnen ontwikkelen.

Door mijn werk wilde ik een goede en gedegen achtergrond hebben om mensen op de juiste manier te kunnen begeleiden. Hierdoor ben ik bij de studie Toegepaste Psychologie terecht gekomen. Tijdens deze opleiding heb ik veel vaardigheden geleerd over hoe ik iemand het beste kan helpen, maar ook veel achtergrondtheorie gehad. Daarnaast heb ik tijdens mijn studie mogen werken met jongeren die vallen binnen het passend onderwijs. Denk hierbij aan jongeren met autisme, ADHD en andere problemen waardoor zij moeite hebben met hun studie. Ik heb enorm van deze tijd genoten en veel van hen geleerd. Daarnaast heb ik voor mijn studie ook veel volwassenen mogen begeleiden.

Met mijn kennis en vaardigheden hoop ik je te kunnen helpen om weer in je kracht te komen. Wil je weten waarmee ik je kan helpen, neem dan contact met me op.