Waarom kiezen voor online coaching?

Ik heb hier zelf ook gebruik van gemaakt. Het was voor mij ideaal. Ik had veel vertrouwen in iemand die net boven Alkmaar woont. Zelf woon ik in Vlaardingen en even heen en weer rijden is dan best een uitdaging, zeker met alle files rond Rotterdam en Amsterdam.

Het is fijn dat je in jouw eigen omgeving bent, waar je op je gemak bent. Thuis op de bank of aan de eettafel met een kop thee en wanneer je dat lekker vindt zelfs in je huispak. Doordat je elkaar wel kunt zien, kun je elkaars gezichtsuitdrukkingen lezen en dat is fijn. Zo kun je elkaar nog beter begrijpen en is het net alsof je in dezelfde ruimte zit. Het enige wat je nodig hebt is een laptop met internet verbinding en webcam.

Hoe gaat het in zijn werk? Net als bij een coachinggesprek op locatie maak je een afspraak met je coach. Op dat moment log je allebei in op Skype en bel je elkaar. Net als bij een face to face gesprek ga je eerst met elkaar in gesprek over de hulpvraag. Waar heb je precies hulp bij nodig en zijn daarbij misschien nog onderliggende zaken die aangepakt moeten worden. De coach maakt een plan van aanpak, waarin de hulpvraag staat en het aantal afspraken dat nodig is om dit aan te pakken. Wanneer er tussendoor nog andere zaken naar boven komen, kan het plan natuurlijk altijd aangepast worden.

Voor de een is het belangrijk om even alleen te zijn en de ander laat zich juist op door met vrienden een hapje te gaan eten of een drankje te gaan doen.

Is online coaching iets voor jou? Of heb jij wel eens online coaching geprobeerd?